First Post!

Door SinergyX op dinsdag 27 juli 2010 12:01 - Reacties (5)
Categorie: -, Views: 3.052

Je moet ergens beginnen :)

Ik merk vaker dat ik nieuwtjes tegen kom in bepaalde MMO's, schrijf ze nooit op of vergeet het compleet. Omdat mening gamesite enkel de 'grote jongens' aandacht geeft en ik toch het gros van de minder bekende MMO's speel, ga ik dit zelf maar in eigen tekst opschrijven.

Al jaren speel ik met de gedachte om een site op te richting voor al mijn characters die ik de afgelopen 10 jaar heb aangemaakt, stukje overzicht wat ik nu eigelijk allemaal heb rondhuppelen in de digitale wereld van MMO's. Maar na een kleine inventarisatie van wat ik zo kon opnoemen aan characters.. een behoorlijke klus en nog groter als ik het ook nog enigzins wilde gaan bijhouden.

Hoeveel zijn dat er dan, zou je je dan afvragen? Kort antwoord: Veel, erg veel.

Lang antwoord:
MMO's zijn mijn games, waar shooters, RTS of race-games uiteindelijk toch een moment hebben van 'gefeliciteerd, uitgespeeld!', blijft een MMO altijd doorgaan. Is het geen nieuwe content, dan is het wel een nieuwe character of een revamp van onderdelen dat je een geparkeerde character een 2de poging wil geven.

Mijn complete lijst van gespeelde MMO's is in eigen woorden 'indrukwekkend' te noemen. Van de grote jongens zoals WoW, AoC, GW en Lineage2 tot de amper bekende FWO, Requiem en Cabal. Daarnaast MMO's die met de tijd hun deuren moesten sluiten of over zijn genoemen door andere bedrijven. MMO's waar ik amper de trial door ben gekomen of enkel de noobie-guide-quests zou ik mischien mee moeten nemen, je hebt toch wat meegekregen van de gameplay en mechanics.

In al die jaren veranderd elke MMO wel minimaal 1x per jaar, soms wat klein extra content tot soms complete revamp van het hele systeem (SWG anyone?). Daartussen zitten imho MMO's die eigelijk meer aandacht verdienen, games die bijvoorbeeld in Europa relatief onbekend zijn maar eigelijk al jaren lang een stabiele playerbase hebben of eigelijk best het spelen waard zijn. Met de tijd zal ik wel een paar posts gebruiken om enkele hiervan toe te lichten, waarvan ik denk dat ze best 'succesvol' zijn, of MMO's waar het simpelweg doodzonde is dat ze vandaag de dag niet meer bestaan.

Post is al weer lang genoeg, koffie tijd.

Volgende: Cabal Online 07-'10 Cabal Online

Reacties


Door Tweakers user Jejking, dinsdag 27 juli 2010 12:05

First post!

En waarom zou je dat niet doen? Zoveel ruimte zal het ook weer niet in beslag nemen :)

[Reactie gewijzigd op dinsdag 27 juli 2010 12:05]


Door Tweakers user Soggney, dinsdag 27 juli 2010 12:31

dat zijn 2 tabelletjes: game en character (alhoewel het invullen (van vooral de 2de tabel) veel tijd inbeslag zal nemen) Maar dat is normaal als je dat niet van in het begin bijhoudt ^^

Door Tweakers user SinergyX, dinsdag 27 juli 2010 12:47

Qua ruimte is het inderdaad minimaal, de tijd voor inventarisatie is grootste probleem. Daarnaast wilde ik ook wat 'specs' meegeven (class, job, etc). Ooit op een dag.


Door Tweakers user wheez50, dinsdag 27 juli 2010 13:53

Pas je blog eens aan - geef het wat extra code - en maak dan ook categorieen: Een hoofdcategorie MMO chars, met daaronder per mmo je chars. Iedere char een eigen pagina, met evt een plaatje (beelden zeggen meer dan woorden).

En fwiw, let ook op d-tjes en t-tjes ;)

Heb je eve-online trouwens al geprobeerd?

[Reactie gewijzigd op dinsdag 27 juli 2010 13:53]


Reageren is niet meer mogelijk